/ Archive

Ingeniørtokt

UTDANNING / Written by 30.04.13

16. april var det igjen klart for Ingeniørtokt, det andre i rekken. Også i år med like fornøyelig vær som sist. Til tross for det ruskete været ble dagen en stor suksess. Toktet i seg selv er et initiativ og samarbeid mellom de ulike linjeforeningene ved Institutt for Maskin og marinfag, der bedrifter inviteres til å presentere seg selv og for å bygge nettverk i et uformelt miljø om bord på Statsraaden.

Statsraad Lehmkuhl

Statsraad Lehmkuhl på en ruskete dag

Som tidligere ble den første delen gjennomført på hotell Norge. Og første taler var alltid like engasjerte Trond Olsen fra NCE Subsea.  Han snakket om forventningene i subseamarkedet, mangelen på ingeniører og ikke miste hvilke krav som stilles til norske ingeniører. Se filmen om NCE Subsea-klyngen.

4GVk-oUMA6LMvV4jhFkvPO4oBQaE95C2uIOHd6opIeY,olKZCLcjwfblmUGwjgWlMGHY-TzMI24zxjdqu-Se7FY

Trond Olsen, CEO NCE subsea

Aker Solutions stilte med et panel med fire ansatte, hvor to var relativt nyutdannet. De fortalte om arbeidsplassen sin, forskjellige oppgaver og hvordan overgangen fra studier til arbeidsliv har vært. Noe av det som ble nevnt var at alle får hver sin fadder som man kan komme til med alt. Og man ble kastet rett inn i prosjekter med filosofien “learning by doing”.

K0_25bOEqJ8OWwd2xPiQmBr79TN9jjpQSjxPTsBAsds,_oPtIUKHdCSFqKbtNVWPqaHEjgxWFMe2rzxpMGZYwfk

Aker Solutions

Etter flere presentasjoner, med blant annet Reinertsen og Wärtsila, bar det til Vågen og en ventende Statsraad og velkomstdrinker. I motsetning til i fjor, skulle båtturen kun bestå av mingling og nettverkbygging uten noen videre bedriftspresentasjoner. Dette skapte en mindre formel stemning som fungerte veldig fint.

0mkUekTqreHP4ZoU5w3fAcIc-7WUYLe5O2DMd6HyRNM,8O-Rl2a7v7qa2eiUtQVVjT747eOK8IdctXuyW5Zl5p4

UVT-studenter i samtale med Axess

Utover kvelden ble det servert deilig fiskesuppe, øl og avholdt quiz som vi ikke greide å vinne i år heller. For å toppe det hele stilte bandet Fagernes Yacht Club med hele 10 musikere for å underholde oss hele veien tilbake til havn, noe som gjerne kan bli et fast innslag. For de som hadde enda mer å gå på, ble kvelden avsluttet på utestedet Tidi.

band

Fagernes Yacht Club spilte på Statsraaden

Les gjerne mer om Ingeniørtokt – kanskje du blir med på tokt i 2014?

/ About the blogger
Kristoffer Sjumarken Student, HiB

/ Comment