/ Archive

Mens noen er i Brasil

UTDANNING / Written by 22.03.13

Tidlig oppe, frokost, en busstur og dugelige mengder kaffe er faste ingredienser for en vanlig skoledag. Dog er ikke skoledagene helt vanlig, en heldig gjeng er på utveksling i Brasil og vi må kunne si at det er forholdsvis rolige dager for oss som er igjen.

Første forelesning er 0845. Grunnleggende Elektro og Automasjon. Kjekt fag. I dag skal vi ikke gjennomgå noe nytt. Vi skal kun gjøre oppgaver fra det vi har vært igjennom hittil. Logiske styringer, Boolsk algebra (0ere og 1ere), samt litt enkel kretsregning. Jeg har hatt elektro før, det hjelper, men de som er fersk i faget henger med de også. Den første kaffekoppen er over i det vi går til pause. God timing, jeg treffer hver gang.

Timene går sin gang, oppgaver løses og kaffe konsumeres, det er lunsjtid før man rekker å si bunnramme.

Etter at den hjemmelagde matpakken er fortært i de flotte fellesarealene våre, er det klar for det faget flest er redd for. Matematikk, eller MAT 107 som det nå heter, Videregående matematikk for maskiningeniører. Navnet skjemmer ingen. Matten er faktisk ikke så vanskelig som mange tror. Den er utfordrende, men overkommelig. Den krever at man jobber med faget, men det er jo litt av greien med å studere. Å jobbe med fagene man har.

I matten er det også tid for repetisjon. Vi får utlevert et oppgaveark og dagens tema viser seg å være differensialligninger. Vi skrider til verket og etter noen timer med oppgaveløsning er dagen over. Noen haster mot døren, mens andre koker kaffe for å overleve noen timer til med egenstudier. En ting er i hvert fall sikkert: Når denne dagen avsluttes er det påskeferie.

skole-elektro

 

/ About the blogger
William Edland Leder, Linjeforeningen Bunnsolid

Student, Undervannsteknologi - Drift og Vedlikehold.

/ Comment